Обсяг шахрайства з криптовалюта в світі досяг $ 1,5 млрд

У першому півріччі 2021-го розмір шахрайства з криптовалюта виріс в два-три рази в порівнянні з аналогічним періодом 2020-го і досяг $ 1,5 млрд, повідомили в аналітичному центрі Zecurion.

Основними причинами стало те, що аудиторія користувачів цифрових активів розширилася і зросло прагнення заробити на зростаючому сегменті при знижених ставках регуляторів і волатильності на класичних фінансових ринках.

Для відбілювання кріптовалютного ринку необхідно ввести обов'язкову ідентифікацію користувачів, вважає генеральний директор Zecurion Олексій Раєвський.

20 серпня верифікацію для всіх клієнтів ввели в найбільшій в світі кріптовалютной біржі Binance. Там вважають, що це допоможе обмежити рівень шахрайства та відмивання коштів з використанням токенов.

Подібні додаткові вимоги створять труднощі для злочинців, проте вони зможуть використовувати нерегульовані біржі і більшість децентралізованих, де немає жорстких умов для користувачів, впевнений технічний директор міжнародної кріптобіржі CEX.IO Дмитро Волков. Всі централізовані біржі регулятори змусять ввести обов'язкову ідентифікацію клієнтів, вважає провідний стратег інвестиційної компанії Exante Яніс Ківкуліс. Однак, на його думку, це призведе до того, що власникам активів доведеться платити податки, а ринок підроблених документів стане користуватися великим попитом.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Комусь історія, а московитам "Побєдобєсіє"

Мільйони людей інвестують у "сміттєві" криптовалюти в гонитві за легкими грошима.

Наші вибори, російські маніпуляції.